Ana Sayfa / Tanıtım / Gıdaların Faydaları Nelerdir

Gıdaların Faydaları Nelerdir

Birbirinden çeşitli gıdaların faydaları insan sağlığı üzerinden tartışmasız ve her biri birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Yazımızda ele alacağımız hangi gıda türü ne faydalıdır konusuna sitemizde açıklık getiriyoruz. Birbirinden çeşitli gıdaların hangi amaçla kullanılması gerektiğininin de altını çiziyor ve okurlarımıza faydalı olabilme amacı güdüyoruz. Hangi gıda neye iyi geliyor? Aşağıda kısaca bilgi verdik fakat dileyen faydalarinelerdir.net adresinden de bilgi alabilirler. İşte yanıtları:

Maden Suyu

Maden sularında bulunan karbondioksit gazı hazmı kolaylaştırırken aynı zamanda mide bulantısını da önler. Cilt üzerinde de olumlu etkilere sahip olan maden suyu sivilceli ciltlerin bu problemden kurtulmasına yardımcı olur.
Cilt gözeneklerini temizler ve siyah noktaların oluşumunu önler. Maden sularının bu özelliği bilhassa ergenlik döneminde olan gençlerin ciltlerinde sıklıkla karşılaştıkları sivilcelerden tamamen doğal yöntemle kurtulmalarına yardımcı olur.

Ayva

Ayva besin kaynağı açısından son derece zengin bir meyve olup ülkemizde kış aylarında tüketilir. Olgun bir ayva altın sarısı renge bürünür. A, B ve C vitaminleri bakımından iyi bir besleyici özellik sunar. Mideye yarar sağlayacak olan lif barındırması ile de bilinir. Selenyum, demir, çinko, bakır, potasyum ve fosfor açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca ayva çayı nasıl yapılır ile ilgili makaleye http://faydalarinelerdir.net/ayva-cayinin-faydalari-nelerdir sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bamya Suyu

2 hafta boyunca düzenli olarak tüketilen bamya suyu diyabet hastalarının şekerini düşürmelerine yardımcı oluyor. Şeker hastalığının en çok etki ettiği iç organlardan biri olan böbrekler yüksek şekerden çok fazla etkilenir.
Ancak bamya suyu şekeri düşürürken kan şekerinin olması gerektiği ölçüde kalmasına yardımcı olması nedeni ile böbreklerin hastalanma riskini de ortadan kaldırır. Şeker hastalığının olumsuz etki ettiği diğer bir iç organımız da kalp olmaktadır.Bamya tüketenlerle tüketmeyenler kıyaslandığında klap raahtsızlıklarına rastlayan kişilerin az miktarlarda veya hiç bamya tüketmedikleri sonucuna varılmıştır. Her ne kadar pahalı olsa da gıdaların faydaları bakımından önemli bir besin olup mümkün olduğu kadar çok tüketilmesine önem verilmelidir.

Biber

Alternatif tıpta hastalıkların iyileştirilmesinde önemli rol oynayan biber eswki çağlardan bu yana sık tüketilen sebzeelrdendir. Yüksek değerlere sahip vitamin ve mineral içermektedir. İçerisinde protein ve diyet lifleri bulunur. Kalorisi yalnızca 70 değerinde ölçülür. A ve c vitamini açısından son derece zengindir. Bunun dışında pridoksin, tiamin ev riboflavin de içerir.

Kefir

Bazı yörelerde adının sık sık geçtiği bazı yörelerde ise insanların alışık olmadığı bir gıda olan kefir gıdaların faydaları nelerdirkonusuna farklı bir açıklama getiriyor. Alanında uzman bireyler süt ürünlerinin bir yana kefirin ise diğer bir yana olarak sınıflandırılma yaparlar. Kefir süt ürünlerinden farklı bir şekilde elde edilir.
Kafkas kökenli geleneksel bir süt içeceği olan kefir, kefir taneleri veya kefir kültürü ile elde edilen bir üründür. Kefir taneleri bakteri ve maya içermektedir. Bu da kefirin elde edilme farkına açıklayıcı bir özellik sunar.
Faydaları nelerdir sorusuna itafen: Vitamin, mineral ve elzem aminoaist barındıran gıdalar içerisinde en zengin olan gıda türü olarak ifade edilir. Sitemizde okuduğunuz bu bilgiler eşliğinde sizde sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmaya ne dersiniz?

Hakkında admin

Fındık Fiyatlarının istenilen seviyeye gelmesi için uğraş göstermekteyim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir