Ana Sayfa / Fındık / Fındık Ezmesi

Fındık Ezmesi

[td_block_video_youtube playlist_title=”” playlist_yt=”xlMVvr3PN2g” playlist_auto_play=”0″]

Malzemeler:

2 bardak (200 gram) fındık
1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ
¼ tatlı kaşığı tuz
4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir
1 orta boy kavanoz

 

Yapılışı:

 

  1. Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika  kavurun. Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın. Soğumaya bırakın.

 

  1. Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın.

 

 

  1. Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Cam kavanoza alıp kapağını kapatın. Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

 

Hakkında admin

Fındık Fiyatlarının istenilen seviyeye gelmesi için uğraş göstermekteyim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir